Har du gjort ett par låtar som du är stolt över, kanske är ditt band redo för att ge ut sin debutskiva men vet inte hur du ska göra?

Musik cd tillverkning  kan vara nästa steg för att få ut din musik, det är ganska vanligt när man exempelvis har spelningar att man har med sig merchandise så som tröjor, posters, flaggor, cdskivor med mera. Det tar tid att fixa själv, det är sån tid du kan lägga på din musikskapande sen finns risken om man gör det själv att kvalitén inte blir som man förväntat sig.
Genom att ha en skiva med din/er egna musik på så är lättare att ge ut till skivbolag om ni skulle vilja bli signade. Det finns en mängd med fördelar med att ha fysiskt medium, det visar att du bryr dig om din musik, du är stolt över din musik.

Vad ska man välja? Kopiering eller pressning?

Det finns två olika metoder för att framställa en cdskiva eller dvdskiva. Det är kopiering eller pressning. Vill du ha bara ha en liten andel av cdksivor så är kopiering att föredra, det går mycket snabbare och därför kosta mindre. En mindre andel är ungefär 10-1000 stycken. Vill du däremot ha mer än det så är pressning mycket bättre. Det blir en liten dyrare startavgift men eftersom det är större volymer så blir kostnaden mindre per skiva.

cdmusik

Booklets
Du kanske vill skriva ner dina texter i en form av booklet eller lägga dit bilder på bandet? Det går nämligen att fixa så din skiva sticker ut ännu mer och blir mer personlig. Det är en sak att ha bra musik på en skiva, en annan sak att få folk att plocka upp och faktiskt köpa din skiva. Tänk genom hur du vill ha din design, ska du ha en 2-sidig booklet eller kanske så mycket som 12 sidor?