nöjesfält

 

Ett nöjesfält är ett område med olika slags nöjesattraktioner som exempelvis åkattraktioner, scener, spelautomater etc. Många nöjesparker har endast öppet under sommartid. Många gånger kallas även ett nöjesfält för ”tivoli”. Nöjesfält brukar vara ett populärt nöje för människor i alla åldrar. Många gånger går barn under en viss ålder eller längd in gratis. Detta brukar även gälla för pensionärer. Ifall du inte är intresserad av att åka karuseller finns det vanligen mängder av andra sysslor som du kan ägna dig åt. Ibland brukar artister uppträda på nöjesfält och det finns i vissa fall utställningar av olika slag. Nöjesfält är helt enkelt till för alla.

 

Nöjesfält i Sverige

De populäraste nöjesfälten i Sverige är Gröna Lund (Stockholm) och Liseberg (Göteborg). Gröna Lund har en mängd olika åkattraktioner för alla åldrar. Där finns även scener samt teatrar för olika uppträdanden. Både utländska och svenska artister har uppträtt på nöjesfältet varav några är Louis Armstrong, Jimi Hendrix, ABBA, Lady Gaga, LMFAO med flera. Liseberg är det största nöjesfältet i Norden. Även Liseberg har mängder av åkattraktioner men även scener. På området finns även dansbanor, restauranger, spelautomater med mera.

 

disneyworld

Temapark

En temapark är en typ av nöjesfält som är konstruerad kring ett specifikt tema. Några exempel på olika temaparker är Astrid Lindgrens Värld, Disneyworld, High Chaparral, Muminvärlden, Legoland, Tomteland etc.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *