Hotell upplevelse

hotell

Ett hotell är en anläggning som ger boende, upplevelse och betalas på kort sikt. Anläggningar som kan variera från en enkel säng och förvaring för kläder, till lyx funktioner som badrum. Större hotell har ofta ge faciliteter som flera upplevelser som swimmingpool, business center, barnomsorg, konferensmöjligheter samt sociala service funktion. Hotellrum är vanligtvis numrerade (eller namngivna i vissa mindre hotell och B & B) så att gästerna kan identifiera sitt rum. Vissa hotell erbjuder måltider som en del av ett rum och pension. I Storbritannien,skall hotell enligt lag servera mat och dryck till alla gäster inom vissa angivna timmar. I Japan finns kapsel hotell som ger minimala upplevelser med minimerad mängd utrymme och gemensamma faciliteter. En variant av hotell är värdshus som kan ge en trevlig upplevelse började att tillgodose rikare kunder i mitten av 18-talet, och växte därmed i prakt och nivån på tjänsten. En av de första hotell i en modern mening öppnades i Exeter i 1768, även om tanken egentligen bara fångas på i början av 19-talet. 1812 Mivart s Hotel öppnade sina dörrar i London, senare byter namn till Claridge.Ofta ingår boende på någon hotellvariant i en upplevelspresent.

Motel

En enklare typ av hotell är motell är en liten storlek låga logi anläggning som liknar en begränsad service hotellet, men med direkt tillgång till enskilda rum från parkeringen. Vanliga under 1950- och 1960-talet motell ofta ligger i anslutning till en större väg, där de byggdes på billig mark i utkanten av städerna eller längs vägsträckor.

Största

Under 2006 Guinness World Records listade First World Hotel i Genting Highlands, Malaysia, som världens största hotell med totalt 6,118 rum. Izmailovo Hotel i Moskva har de flesta rum, med 7500, följt av The Venetian och Palazzo komplex i Las Vegas (7,117 rum) och MGM Grand Hotel komplex (6,852 rum).

Äldsta

Det äldsta hotellet i drift enligt Guinness World Records, är Nisiyama Onsen Keiunkan i Yamanashi, Japan. Hotellet, öppnades 707 e Kr har drivits av samma familj i fyrtio-sex generationer. Titeln hölls fram 2011 av Hoshi Ryokan i Awazu Onsen området Komatsu, Japan, som öppnade i år 718, som historien om Nisiyama Onsen Keiunkan var praktiskt taget okänd.

The Ritz-Carlton Hong Kong påstår sig vara världens högsta hotell. Det ligger på de översta våningarna i International Commerce Centre i Hong Kong, på 484 meter (1,588 ft) över marknivån. Kan bli en härlig upplevelse att bo längst upp Tott Hotell Åre.