DJ Mixer bord och DJ mjukvara

mixerbord1

Ett DJ mixerbord är en typ av små ljudmixerbord som används av discjockeys (DJs). DJ spelar musik för dansare på en nattklubb, rave eller annan dans händelse använda mixern för att göra mjuka övergångar mellan olika ljudinspelningar av låtar som spelas på ljudkällor som är anslutna till ett mixerbord. Källorna kan vara skivspelare (huvud ljudformat på 1970-talet disco eran), kompakta kassetter (vanligaste på 1980-talet), cd-spelare, eller digitala ljudspelare som iPod. En DJ i en musikgrupp som spelar hiphop eller metal använder mixern i kombination med skivspelare eller specialiserade dj mixerbord med CD-spelare för att skapa olika rytmiska ljud och ljudeffekter.

En viktig egenskap hos ett DJ bord är att det gör det möjligt för en DJ att använda hörlurar för att spola upp nästa låt innan han spelar den. Genom att använda hörlurar, kan en DJ få nästa låt spelad upp till den önskade startpunkten utan publiken hör den. De flesta låg och medel prisklass DJ mixerbord rymmer bara två skivspelare eller CD-spelare, men vissa DJ mixerbord (såsom de som används i större nattklubbar) kan rymma upp till fyra skivspelare eller CD-spelare.

DJ mixerbord är oftast mycket mindre än andra mixerbord som används till ljud förstärknings system och ljudinspelningar; ett typisk DJ mixerbord kan ha  två till fyra ingångar, medan de flesta små till medelstora mixerbord som används till levande ljud och inspelning har 8 till 12 ingångskanaler, medan stora mixerbord kan ha 48 eller fler ingångskanaler.

De viktigaste funktionerna som skiljer ett DJ mixerbord från andra typer av ljud mixerbord är möjligheten att ansluta icke spelande källa till hörlurar, för att välja en önskad del av en sång göra det möjligt för en enklare övergång med en crossfader mellan två källor. En crossfader har samma konstruktion som en fader, i det att det är en glidande kontroll,  DJ bord används också för att skapa DJ mixerinspelningar, som kan registreras och säljas. DJ mixerbord har vanligtvis utjämnings kontroller för bas och diskant för varje kanal. Några DJ bord från 2010 har inbyggda elektroniska eller digitala effekter såsom eko ​​eller reverb. DJ mixerbord har normalt en mikrofoningång, så att en mikrofon kan anslutas till mixern, vilket gör det möjligt för en DJ att ropa ut låtar eller ropa ut meddelande till publiken.

Effekt

Utsignalen från ett DJ mixerbord är alltid anslutet till ett förstärkarsystem eller ett PA-system på ett dansställe eller nattklubb.  Förstärkarsystem består av en effektförstärkare som förstärker signalen till den nivå som kan driva högtalare, som sedan 1980-talet innehåller både fullrange högtalare och subwoofers för djupa basljud. Om en  DJ gör en mix för en radiostation eller TV-station är utsignalen från mixeranläggningen ansluten till huvudljudkonsolen som används för sändningen. Om en DJ gör en mix som spelas in i en inspelningsstudio är utsignalen från mixeranläggningen ansluten till huvudljudkonsolen som används för inspelningen, som i sin tur är ansluten till inspelningsmediet (ljudband, hårddisk, etc .). I vissa fall, till exempel när en DJ gör en spelning på en dansställ som också samtidigt sänds över radio eller TV eller gjorts för en musikvideo eller annan show, är utsignalen från ett DJ mixerbord ansluten till ljud- förstärkningssystemet och huvudljudkonsolen används för sändning och eller inspelning.

 

Vid spelningar på en klubb, kan vissa DJs använda en monitorhögtalare för att höra husets huvudmixer. Denna högtalares volym kan ökas eller minskas vid behov. Cubase är en programvara som används. Cubase är kanske det populäraste programmet

DJ mixerbord är normalt anslutna till vägguttaget för att leverera elkraft för enheten. Det finns DJ mixerbord som kan gå på batterier, som gör det möjligt för användare att spela låtar där det inte finns elektricitet, där utgången är ansluten till ett batteridrivet ljudsystem.

En discjockey spelade på 2009 Air Force Ball. Med ena handen manipulerar han en vinylskiva andra sidan styr han mixerbordet.

Historia

DJ mixning har spelat en nyckelroll i utvecklingen av hiphop. I hiphop och bland andra genrer, är skivspelaren som ett musikinstrument för en DJs använder skivspelare tillsammans med ett mixerbord skapar skapa unika rytmiska ljud. Manipulering av ett register som är en del av musiken istället för normal uppspelning eller blandning kallas turntablism. Grunden för turntablism och dess mest kända teknik, Kliar, är uppfunnen av Grand Wizzard Theodore. Det var inte förrän Herbie Hancocks ”Rockit” 1983 att turntablism rörelsen användes i populärmusik i annat än hip hop sammanhang. På 2010-talet använde många hip hop DJs CD-spelare eller digitala inspelnings emulatorer för att skapa ljud orsakade av repor ljud. Vissa DJs repade sina vinylskivor.

DJ mixningar spelade också en viktig roll för discomusiken på 1970-talet. På disco klubbar kunde DJs använda mixning till övergången från en låt till en annan. En av pionjärerna för design av DJ mixningsutrustnig var Rudy Bozak. Beatmatching och beatmixing med ett mixerbord användes först och främst till att få dansarna att stanna på dansgolvet mellan låtarna. Genom beatmatching mellan låten A och låt B, kan en DJ göra smidiga övergångar mellan två låtar, utan avbrott i musiken. Under 2000-talet, har DJ mixerbord använts för harmonisk blandning.

DJ mixerbord kan köpas i en musikaffär.