En orkester.
Det finns mängder av olika musikskolor som är till för dig som vill utveckla din musikaliska förmåga. Kommunala musikskolor har flera musikutbildningar som under flera år har drivits i samverkan med de kommunala skolorna. Majoriteten av alla musikskolor erbjuder undervisning på de vanligaste instrumenten samt både körsång och solosång. Det förekommer även undervisning inom ljus- och ljudsättning, dirigering samt inspelningsteknik.

Historia

Den kommunala musikskolan startade under 1940-talet men det var först på 1960-talet som musikskolan blev allmänt förekommande. Innan den kommunala musikskolan grundades fick endast vissa ungdomar chansen att få liknande undervisning och då via läroverken, militärmusiken, kyrkan eller liknande. Alla kommunala musikskolor hade som allmänna mål att kunna ge alla ungdomar en chans att utveckla sig inom instrument eller sång oberoende av social, kulturell eller ekonomisk bakgrund. Idag ligger elevavgiften på omkring 1500 kronor per år.

Kulturskola

De senaste åren har musikskolan bytt namn till ”kulturskola” på grund av att bild-, teater samt dansundervisning har tillkommit till många av skolorna. År 1996 grundades ”Sveriges Musik- och Kulturskoleråd” som fungerar som ett nätverk för Sveriges kulturskolor. På internet går det att hitta massa information om de olika skolorna så att du kan ta reda på vilken skola som passar just dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *