Vad är det?

En mordgåta är något som kan vara ett roligt inslag på personalfesten, kickoffen, konferens, möhippa eller liknande. En mordgåta är ett roande koncept som göra att gästerna själva blir involverade. Med hjälp av ledtrådar, improvisation samt ledtrådar är det meningen att gästerna ska försöka reda ut mordgåtan och ta repa på vem som är skyldig till mordet. I de flesta fall ska deltagarna lösa mordgåtan under en middag.

Personer som spelar spelet "mordgåta".

Syfte

Syftet med en mordgåta är att deltagarna ska få en teamkänsla och en rolig stund tillsammans. Gästerna blir både stimulerade, motiverade samt får chansen att vara med om något som i de flesta fall är både nytt och spännande. Samtidigt som gästerna lär känna varandra på ett helt nytt sätt lär de även känna sig själva bättre.

Utförande

Deltagarna blir tilldelade olika karaktärer samt rollbeskrivningar. Det är meningen att gästerna ska mingla mellan rätterna samtidigt som de genomför sina uppdrag samt samlar på sig ledtrådar. Det finns flera olika internetsidor med information om hur du kan beställa mordgåtepaket. Priset varierar beroende på vilken leverantör du väljer. Även innehåll och antal personer varierar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *