Bjud in till grillfest på midsommar

Midsommar närmar sig och de flesta firar med antingen släkt eller vänner. Vid många gäster gäller det att kunna laga mat på ett smidigt sätt så det räcker till alla. Detta löser man oftast genom att förbereda vissa maträtter dagen innan. På midsommar passar det utmärkt att ta fram grillen och det underlättar även matlagningen då det går snabbt att grilla och blir väldigt gott. Det finns flera olika typer av grillar och de har alla olika egenskaper som passar för olika ändamål. Den vanligaste grillen vi hittar i svenska trädgårdar är den klassiska kolgrillen. Kolgrillen är enligt de flesta den bästa typen av grill då den ger bästa möjliga smak till det grillade och de behöver inte vara särskilt dyra. Den näst vanligaste typen av grill är gasolgrillen som fungerar utmärkt för de som vill offra lite av smaken för att göra det enklare att grilla. Gasolgrill fungerar även bättre när man ska grilla till väldigt många personer. Med tanke på att det oftast brukar regna på midsommar, kan det vara en god idé att skaffa en rostfri gasolgrill. De övriga grilltyperna vi hittar i svenska hem är elgrillar och kamadogrillar.

Innan du börjar att grillar finns det vissa förberedelser du kan göra som underlättar och ger ett bättre resultat. Den första grundregeln är att ta ut köttet i tid. Köttet ska vara i rumstemperatur för att undvika problem vid tillagningen. En annan smidig metod som garanterar att köttet får en jämn och exakt temperatur är att använda sig av en sous vide. Köttet tillagas i en vacuumpåse i ett vattenbad som håller en jämn temperatur. När köttet är färdigt i sous viden är det bara att lägga på lite snabbt på grillen för att få den perfekta grillytan.